DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18469870.75424%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Susurluk’ta Lavanta Hasadı Tamamlandı

Susurluk’ta Lavanta Hasadı Tamamlandı

Susurluk Belediyesi tarafından birkaç yıl önce başlatılan Lavanta Bahçesi projesinde hasat dönemi tamamlandı. Park ve Bahçeler Müdürü Cem Dede, lavantanın kozmetik ve tıbbi alanda önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

ABONE OL
Temmuz 21, 2024 17:36
Susurluk’ta Lavanta Hasadı Tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk Belediyesi’nin Lavanta Bahçesi Projesi Meyvelerini Veriyor

Susurluk Belediye Başkan Yardımcısı Taylan Akoğlan ve Park Bahçeler Müdürü Cem Dede, Susurluk Belediyesi’nin birkaç yıl önce başlattığı Lavanta Bahçesi projesinde bu yılın hasadını gerçekleştirdi. Haziran ayında çiçek açan ve yaz boyunca Susurluklular tarafından yoğun ilgi gören lavantaların hasat dönemi geldi.

Susurluk Belediye Başkan Yardımcısı Taylan Akoğlan ve Park Bahçeler Müdürü Cem Dede, Susurluk Belediyesi'nin birkaç yıl önce başlattığı Lavanta Bahçesi projesinde bu yılın hasadını gerçekleştirdi. Haziran ayında çiçek açan ve yaz boyunca Susurluklular tarafından yoğun ilgi gören lavantaların hasat dönemi geldi.

Susurluk’ta Lavanta Hasadı Tamamlandı_1

Lavantanın Faydaları ve Kullanım Alanları

Yaklaşık 10 dönümlük bir arazide yetiştirilen lavantalar, tıp ve kozmetik sektöründe büyük bir pazara sahiptir. Lavantanın çiçeklerinden elde edilen yağ, kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılıyor. Lavanta yağı, tıbbi aromatik bitkiler arasında dünyanın en önemli uçucu yağ bitkisi olarak bilinir.

Hasat Süreci ve Üretim

Susurluk Park ve Bahçeler Müdürü Cem Dede, lavanta hasadının sabah 11.00-12.00 saatleri arasında yapıldığını belirtti. Üretilen lavantalar BAÇEM’de işleniyor, sıkılarak yağı ve suyu çıkarılıyor. Dede, “Bu yıl birçok vatandaşımız lavanta bahçemizi ziyaret etti. Lavanta bahçemiz fotoğraf meraklılarının çekim platosu haline geldi. Alternatif ürün arayışı içerisinde olan çiftçiler için de örnek bir uygulama oldu,” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.