DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18428040.73572%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Susurluk’ta Sivrisineksiz Bir Yaz İçin İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

Susurluk’ta Sivrisineksiz Bir Yaz İçin İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

  Susurluk Belediyesi, sivri sineksiz bir yaz için haşereyle mücadeleyi aralıksız sürüyor. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanarak ruhsatlandırılan ilaçların kullanıldığı haşere mücadelesi Susurluk'lu vatandaşlar tarafından da takdir ile karşılanıyor.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 15:56
Susurluk’ta Sivrisineksiz Bir Yaz İçin İlaçlama Çalışmaları Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Haşereyle Mücadelede Bilimsel Gerçekleştiriliyor

Susurluk Belediyesi, şehrin dört bir yanında koordineli bir şekilde haşereyle mücadele çalışmalarını  Dünya Sağlık Örgütü’nün önerisi ve Sağlık Bakanlığı’nca ruhsatlı insektisitler kullanılıyor. Yapılan ilaçlama çalışmaları ise düzenli aralıklarla sürdürülüyor. Vektörel olarak sağlanan raporlama ve vektörlerin kaynağının kontrol altında toplanması amacıyla belediye ekipleri iki vardiya halinde gece gündüz çalışıyor.

Drone İle İlaçlama

Susurluk Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışması ile mekanik olarak ulaşılamayan alanlarda ise drone ile ilaçlama gerçekleştiriliyor. Bu yöntem ile haşere kontrolü daha etkin hale getirilerek sinek oluşumu en aza indirgenmiş olurken vatandaşların sineksiz bir yaz geçirmesi sağlanmış oluyor.

Vatandaşlar  Memnun

Diğer yandan yapılan ilaçlama çalışmalarından oldukça memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanı Yıldırım Hakan Semizel ve belediye ekiplerine teşekkür ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.