DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21556870.38762%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Susurluk’un EMEK pazarı

Susurluk’un EMEK pazarı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:19
Susurluk’un EMEK pazarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk’ta kadın üreticilerin emeklerini kazanca dönüştürmek için kurulan Salı Pazarı’nda, el kesmesi makarnadan, salçaya, tarhanadan reçele kadar pek çok ürün yer alıyor.

Susurluk’ta kurulan Salı Pazarı’nda kadınların el emeğiyle ürettiği tamamen organik ürünler satışa sunuluyor. Susurluklu kadınlar kendi imkanlarıyla yaptıkları el emeklerini pazar sayesinde hem daha çok kişiye ulaştırıyor hem de ev bütçelerine katkıda bulunuyor. Pazarda hamur işi, salça, turşu, reçel, kurutulmuş sebzeler, makarna, mantı, tarhana, tatlı, ev yemekleri, meyve, sebze, gibi ürünler satılıyor.

“YEREL ÜRETİMİ DESTEKLEYECEĞİZ”

Pazarın kadınların emeklerini kazanca dönüştürdüğü bir alan olduğunun altını çizen Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, “Burada kadınlar hiçbir aracı olmadan ürünlerini satıyorlar. Herkes çok mutlu. Ürünler çok kaliteli.” diye konuştu. Yerel üretimi desteklemeyi sürdüreceklerini ifade eden Güney, Atatürk’ün, “Vatan sevgisi vatan hizmetle ölçülür” sözlerine atıfta bulunarak, herkesin üretime katkı sağlaması gerektiğine değindi.

“SALI PAZARINA İLGİ BÜYÜYOR”

Susurluk’un gıda üretiminde önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Güney, “Ülkemizi, devletimizi, kendimizi seviyorsak çok çalışacağız. Bunun yolu da üretimden geçiyor. Biz de burada hanımlarımıza böyle bir imkan verdik. Onlar da üreterek hem kendilerine hem ülkelerine katkı sağlıyorlar. Yerelde üretilenleri, yerelde tüketmek, sağlıklı ve güvenilir gıdayı daha erişilebilir kılmak ve kadın üreticilerimizi desteklemek adına hayata geçirdiğimiz Salı Pazarı’na olan ilgi de gün geçtikçe büyüyor.” diye konuştu.

“YERLİ TOHUMU SUSURLUKLU ÇİFTÇİLERLE BULUŞTURACAĞIZ”

Belediye olarak önemsedikleri projelerin başında yerli tohum üretimi geldiğine değinen Başkan Güney, yerli tohumları Susurluklu çiftçilerle buluşturmak istediklerini söyledi. Güney, “Toprak ekersen değerlidir. Ne kadar zengin olursa olsun toprak ekilmedikçe mahsul vermez. Amacımız Milli yerli tohumumuzu üreterek çiftçilerimize dağıtmak ve bu yerli üretimi Susurluk’ta geliştirmek. Tarımın Susurluk’un ve ülkemizin geleceği olduğunun bilinciyle yerli üretimi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.