DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020.42808%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Tayvan’da 40. Han Kuang Tatbikatı Başladı

Tayvan’da 40. Han Kuang Tatbikatı Başladı

 Tayvan'ın en büyük yıllık askeri tatbikatı olan Han Kuang'ın 40.'sı başladı. Bu yılki tatbikatta, yapay zeka destekli ve 18 dilde konuşabilen haber sunucuları da yer alıyor. Tatbikat, Taipei ve Ada çapındaki kritik altyapının korunması ve dayanıklılığının artırılmasını amaçlıyor.

ABONE OL
Temmuz 22, 2024 19:55
Tayvan’da 40. Han Kuang Tatbikatı Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Tayvan’da Han Kuang Tatbikatı: Yapay Zeka Destekli Haber Sunucuları İş Başında

Tayvan Savunma Bakanlığı, bu yıl 40.’sı düzenlenen Han Kuang tatbikatının başladığını duyurdu. 26 Temmuz’a kadar sürecek olan bu askeri tatbikat, Tayvan’ın en büyük yıllık askeri tatbikatı olarak biliniyor ve bu yıl yapay zeka teknolojisinin de kullanılmasıyla dikkat çekiyor.

Tayvan'da 40. Han Kuang Tatbikatı Başladı

Tayvan’da 40. Han Kuang Tatbikatı Başladı_2

Tatbikatın Amacı ve Kapsamı

Tayvan Savunma Bakanlığı, Han Kuang tatbikatının amacının, Taipei kentinde bulunan kritik altyapıyı koruma kabiliyeti ile Ada çapında kilit altyapının dayanıklılığını artırmak olduğunu belirtti. Tatbikat, Tayvan’ın savunma yeteneklerini test etmek ve olası tehditlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla düzenleniyor.

Tayvan'da 40. Han Kuang Tatbikatı Başladı

Tayvan’da 40. Han Kuang Tatbikatı Başladı_1

Yapay Zeka Destekli Haber Sunucuları

Bu yılki tatbikatta, yapay zeka kullanılarak oluşturulan ve 18 farklı dilde konuşabilen “haber sunucuları” da yer alacak. Tayvan Savunma Bakanlığı, bu yapay zeka destekli haber sunucularının, Tayvan’ın savunma durumu hakkında bilgi paylaşarak uluslararası toplumla iletişimi geliştireceğini belirtti. Bu teknoloji, Tayvan’ın savunma durumunu daha geniş kitlelere aktararak, uluslararası farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Wanan Tatbikatı da Başladı

Han Kuang tatbikatı ile eş zamanlı olarak, bu yıl 47.’si düzenlenen Wanan hava savunma tatbikatı da başladı. Bu çerçevede, Tayvan’ın batısında bulunan savaş uçakları, Ada’nın doğusundaki Hualien Hava Üssü’ne hareket edecek. Taipei Times gazetesine konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, “olası Çin ablukası halinde Tayvan’ın dış dünya ile bağlantılarının açık kalmasını sağlamak için” ordu ve halk arasında ikmal işbirliğinin Ada’nın büyük limanlarından birinde düzenlenecek tatbikatla ölçüleceğini aktardı.

Tatbikatın Stratejik Önemi

Han Kuang tatbikatı, Tayvan’ın savunma yeteneklerini artırmak ve olası Çin ablukasına karşı hazırlıklı olmak amacıyla düzenleniyor. Yapay zeka teknolojisinin kullanılması, Tayvan’ın modern savaş koşullarına adapte olduğunu ve teknolojiyi savunma stratejilerine entegre ettiğini gösteriyor. Bu tatbikat, Tayvan’ın uluslararası alanda savunma yeteneklerini sergilemesi açısından da büyük önem taşıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.