DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Orta Akdeniz’de göçmenleri taşıyan tekne alabora oldu: 30 göçmen kayıp, kurtarma çalışmaları sürüyor
  • Velhasıl Gazetesi
  • Asayiş
  • Orta Akdeniz’de göçmenleri taşıyan tekne alabora oldu: 30 göçmen kayıp, kurtarma çalışmaları sürüyor

Orta Akdeniz’de göçmenleri taşıyan tekne alabora oldu: 30 göçmen kayıp, kurtarma çalışmaları sürüyor

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:28
Orta Akdeniz’de göçmenleri taşıyan tekne alabora oldu: 30 göçmen kayıp, kurtarma çalışmaları sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtalya Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, Libya’dan hareket eden ve göçmenleri taşıyan teknenin Orta Akdeniz’de alabora olduğu belirtilerek 30 göçmenin kayıp olduğu aktarıldı.

Libya’dan İtalya’ya doğru ilerleyen bir göçmen teknesi Orta Akdeniz’de alabora oldu ve İtalya Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle 30 göçmenin kayıp olduğu, 17 göçmenin ise kurtarıldığı belirtildi. Ticari gemiler ve AB sınır ajansı Frontex’in hava desteğiyle birlikte kurtarma operasyonları devam ediyor. İki ticari geminin daha bölgeye doğru ilerlediği belirtildi.

Haber, İtalya Sahil Güvenliği’nin alabora olan teknenin kendi Arama ve Kurtarma Bölgesinin (SAR) dışında meydana geldiğini belirterek bölgedeki ticari gemilerden kurtarma çabalarına katılmalarını istediğinin ardından geldi. Libyalı yetkililerin kurtarmayı gerçekleştirecek imkanlara sahip olmadıkları gerekçesiyle İtalya’dan yardım istedikleri belirtiliyor.

47 kişiyi taşıyan teknenin acilen kurtarılması gerekiyor

Mediterranea Saving Humans isimli yardım kuruluşunun açıklamasına göre, İtalya’ya gitmek üzere yola çıkan teknenin, Libya’nın Bingazi kentinin yaklaşık 161 kilometre kuzeybatısında alabora olduğu duyuruldu. Yardım kuruluşları, bölgedeki tehlike altındaki göçmen gemilerinden gelen aramaları yanıtlıyor ve sıklıkla kurtarma operasyonları gerçekleştiriyorlar.

Alarm Phone isimli bir diğer yardım kuruluşu da yetkilileri dün uyarmış ve 47 kişiyi taşıyan teknenin acilen kurtarılması gerektiğini vurgulamıştı.

Bu son trajedi, bu yıl Akdeniz’deki ölümlü olayların artan sayısına eklendi. Şubat ayının sonunda, güney İtalya’daki Calabria kıyılarında, 74 göçmenin botu battığında hayatını kaybetmişti. Bu olay, Akdeniz’deki insan kaçakçılığına yönelik uluslararası toplumun daha fazla önlem alması gerektiği konusunda çağrı yapmıştı.

Haber: Fırat İBAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.