DOLAR 34,0763 0.14%
EURO 38,0804 0.03%
ALTIN 2.834,910,21
BITCOIN 21470051.14612%
Balıkesir
23°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Temiz çevre, sıfır atık

Temiz çevre, sıfır atık

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:23
Temiz çevre, sıfır atık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha yaşanabilir bir Susurluk için temizlik çalışmalarını titizlikle sürdüren Susurluk Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında öğrencilere ‘geri dönüşüm’ konulu eğitimler veriyor.

Son yıllarda belediyeler genelinde, sıfır atık uygulama çalışmaları giderek yaygınlaşıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık” projesiyle israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atığın miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması, atıkların geri dönüştürülmesi hedefleniyor.

DÖRT OKULDA PROJE EĞİTİMİ

Proje kapsamında Susurluklu öğrencilere belediye ekipleri tarafından bilgi verildi. Çevre Bilinci, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık konularında Temizlik İşleri Müdürü Diclehan Sır tarafından verilen eğitim, Şehit Erbil Arslan Ortaokulu, Şerafettin Tunalı Ortaokulu, Şeker ilkokulu ve Nimet Sadık Özyiğit Ortaokulu öğrencilerine düzenlendi.

AMAÇ DAHA YEŞİL BİR SUSURLUK

Seminer hakkında Susurluk Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Belediye olarak şehrimizi daha temiz, daha yeşil bir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu amaçla Sıfır Atık Projesi kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce düzenlenen seminerlerle değerli öğrencilerimizin bilinçlenmesini hedefliyoruz. Onların da destekleriyle çalışmalarımız daha verimli hale gelecektir. Gelecek nesillerin bir emaneti olan çevremizi, yarınlara daha temiz ve yaşanabilir bırakmak için böylesi projelere ihtiyacımız var” ifadelerine yer verildi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.