DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Türk Moda Endüstrisi Almanya’da: Munich Fabric Start Fuarı’na Katılım

Türk Moda Endüstrisi Almanya’da: Munich Fabric Start Fuarı’na Katılım

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), 3-4 Eylül 2024 tarihlerinde Almanya'da düzenlenecek Munich Fabric Start Fuarı’na Türkiye Milli Katılım Organizasyonu ile katılım sağlayacak. 11 firma, sonbahar-kış 2025/2026 koleksiyonlarını sergileyecek.

ABONE OL
Eylül 1, 2024 23:52
Türk Moda Endüstrisi Almanya’da: Munich Fabric Start Fuarı’na Katılım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk moda endüstrisi, Almanya’nın en prestijli tekstil fuarlarından biri olan Munich Fabric Start Fuarı’nda boy gösterecek. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), 3-4 Eylül 2024 tarihlerinde Almanya’da düzenlenecek olan fuara Türkiye Milli Katılım Organizasyonu ile katılacak. Fuara, 11 Türk hazırgiyim üreticisi firma katılarak, sonbahar-kış 2025/2026 koleksiyonlarını sergileyecek.

Türk moda endüstrisi, EHKİB, Munich Fabric Start Fuarı, Almanya, hazırgiyim ihracatı, milli katılım organizasyonu

Türk Moda Endüstrisi Almanya’da Munich Fabric Start Fuarı’na Katılım_1

Almanya Pazarı Türk Moda Endüstrisi İçin Kritik

EHKİB Başkanı Burak Sertbaş, Almanya’nın Türk hazırgiyim sektörü için en büyük ihraç pazarlarından biri olduğunu belirtti. Sertbaş, “Almanya, Türkiye’nin en büyük hazırgiyim ihraç pazarlarından biri olmasına rağmen, 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde Almanya’ya yapılan ihracat geçen yıla göre %10 azalarak 1,7 milyar dolar seviyesinde kaldı,” dedi. Sertbaş, Munich Fabric Start Fuarı’nın Türkiye’nin Almanya’daki pazar payını artırmak için önemli bir platform olduğunu vurguladı.

Türk moda endüstrisi, EHKİB, Munich Fabric Start Fuarı, Almanya, hazırgiyim ihracatı, milli katılım organizasyonu

Türk Moda Endüstrisi Almanya’da Munich Fabric Start Fuarı’na Katılım_2

Dış Pazar Stratejileri ve Gelecek Planları

EHKİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz, Türkiye’nin Almanya’nın 3. büyük giyim tedarikçisi konumunda olduğunu belirterek, “Almanya pazarında Türkiye’nin payını artırmak için bu tür fuarlar büyük önem taşıyor,” dedi. Uğuz, 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde içerideki işçilik ve enerji maliyetlerindeki artışın, Türkiye’nin genel hazırgiyim ihracatını olumsuz etkilediğini ve %10’luk bir düşüş yaşandığını belirtti.

Bu fuar, EHKİB’in 2024 yılında organize ettiği 4. ve son milli katılım fuarı olacak. Uğuz, EHKİB’in bu yılın ilk yedi ayında %2 artışla 826 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini ifade ederek, fuarların Türk moda endüstrisi için önemini bir kez daha vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.