DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Türkiye ve Irak, Ankara’da Güvenlik İş Birliğini Güçlendirecek

Türkiye ve Irak, Ankara’da Güvenlik İş Birliğini Güçlendirecek

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 13:59
Türkiye ve Irak, Ankara’da Güvenlik İş Birliğini Güçlendirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ile Irak arasında 2019 yılında başlatılan ve iki ülke arasındaki askeri ve güvenlik iş birliğini güçlendirme amacı taşıyan Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması’nın dördüncü toplantısı yarın Ankara’da yapılacak. Toplantıya her iki ülkenin üst düzey temsilcileri katılacak ve iki ülke arasındaki güvenlik iş birliği konuları masaya yatırılacak.

Toplantı öncesinde üst düzey bir Türk Dışişleri yetkilisi, medyaya verdiği bilgiyle toplantının önemini vurguladı. Yetkili, “Irak ile güvenlik alanındaki anlayış birliğinin ilave somut adımlarla tahkim edilmesi imkanları ele alınacak,” dedi. Bu açıklama, iki ülke arasındaki güvenlik iş birliğinin daha da derinleştirileceği yönünde beklentileri artırdı.

Güvenlik İş Birliği Gelişiyor

Türkiye ve Irak arasındaki iş birliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Nisan 2024 tarihinde Irak’a yaptığı ziyarette imzalanan Stratejik Çerçeve Anlaşması ile kurumsal bir çerçeveye oturtuldu. Bu anlaşma kapsamında, iki ülkenin Dışişleri Bakanları’nın eş başkanlığında oluşturulan Ortak Planlama Grubu ve Ortak Daimi Komiteler, iş birliğinin sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasını hedefliyor.

Fidan ve Hüseyin Görüşmesi

Türk medyasının bildirdiğine göre, Irak heyetinin Türkiye ziyareti kapsamında, Ortak Planlama Grubu’nun ilk toplantısı da gerçekleştirilecek. Bu toplantıya, Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin eş başkanlık edecek. Ayrıca, toplantı öncesinde iki bakanın baş başa bir görüşme yapması bekleniyor.

Bu görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyaretinde imzalanan anlaşmaların mevcut durumları ve Ortak Daimi Komitelerin hayata geçirilmesi süreci ele alınacak. Türkiye ve Irak arasındaki bu tür üst düzey görüşmeler, iki ülke arasındaki güvenlik iş birliğinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak.

Ortak Hedefler ve Stratejik İş Birliği

Türkiye ve Irak, bölgede barış ve istikrarı sağlamak adına birçok alanda ortak hedeflere sahip. Güvenlik iş birliği, bu hedefler doğrultusunda stratejik bir önem taşıyor. Yarınki toplantıda, iki ülke arasında daha önce varılan mutabakatların uygulanmasına yönelik somut adımların atılması ve iş birliğinin daha da pekiştirilmesi bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.