DOLAR 34,0057 0.32%
EURO 37,8766 0.71%
ALTIN 2.821,890,45
BITCOIN 1970572-3.07723%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Uludağ’da Kar 1 Metreyi Aştı

Uludağ’da Kar 1 Metreyi Aştı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:27
Uludağ’da Kar 1 Metreyi Aştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ yoğun kar yağışı ile yeniden beyazlara büründü. Uludağ yolunda 8.kilometreden itibaren yoğun kar yolları kaplarken, zirvedeki kar kalınlığı 1 metreyi geçti.

Nisan Ayına Günler Kala Uludağ’da Yollar Karla Kaplandı

Mart ayının son günlerinde lapa lapa kar yağmasıyla birlikte Uludağ tekrar beyaza büründü. Sezonun önceki yıllara göre yavaş geçtiği Uludağ’da kar yağışı ortalamanın altındaydı ve oteller kapanıp sezon biterken yoğun kar yağışı sebebiyle Uludağ’a zincirsiz çıkmak neredeyse imkansız hale geldi.

Meteoroloji’nin yaptığı ölçümlere göre, Oteller Bölgesi’nde kar kalınlığı 100 santimetreyi aştı. Zincir satıcıları 8.kilometreden itibaren nöbet tutarken, yolda kalan bazı vatandaşlar ya geri dönmek zorunda kaldı, ya da lastiklerine zincir takıp devam etti.

Vatandaşlar Kuruyan Barajlar İçin Sevindiler

Kar yağışıyla birlikte Uludağ’a çıkmak isteyen bazı vatandaşlar, “Bu sezon kar yağışı çok geç geldi. İstenen kar yağışı olmadı. Ancak bahar mevsiminde hepimizi sevindiren bir kar yağışı oldu. Barajlarımızın son zamanlarda kuruduğunu duymuştuk. Şimdi tekrar dolacağını ümit ediyoruz” diye konuştular.

Uludağ’da hava sıcaklığı eksi 12 ile eksi 9 arasında değişecek. Uludağ’da yarın güneşli bir havanın hakim olacağı ancak sıcaklığın eksi 13 dereceye kadar düşeceği öğrenildi.

ULUDAĞ'DA KAR 1 METREYİ AŞTI, ZİNCİRSİZ ÇIKIŞA İZİN VERİLMİYOR NİSAN AYINA GÜNLER KALA ULUDAĞ'DA YOLLAR KARLA KAPLANDI

ZİNCİRSİZ ÇIKIŞA İZİN VERİLMİYOR NİSAN AYINA GÜNLER KALA ULUDAĞ’DA YOLLAR KARLA KAPLANDI (BURSA-İHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.