DOLAR 34,0616 0.11%
EURO 38,0595 -0.03%
ALTIN 2.832,860,15
BITCOIN 21490044.48848%
Balıkesir
23°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Uluslararası Kafkas Derneği: “Kafkasları yok sayanları seçimde bizlerde yok sayacağız”
  • Velhasıl Gazetesi
  • Gündem
  • Uluslararası Kafkas Derneği: “Kafkasları yok sayanları seçimde bizlerde yok sayacağız”

Uluslararası Kafkas Derneği: “Kafkasları yok sayanları seçimde bizlerde yok sayacağız”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:14
Uluslararası Kafkas Derneği: “Kafkasları yok sayanları seçimde bizlerde yok sayacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Kafkas Derneği Yönetim Kurulu ve Başkanlar Kurulu gerçekleştirdikleri toplantının ardından açıklama yaparak siyasi partilere 2023 çağrısında bulundu. Dernek yapmış olduğu açıklamada; “Kafkas kökenli insanımızı yok sayanları, 2023 seçimlerinde biz de yok sayacağız.” dedi.


Uluslararası Kafkas Derneği Yönetim Kurulu ve Başkanlar Kurulu yaptıkları toplantının ardından gündem hakkında açıklamalarda bulunarak siyasi partilere çağrıda bulundu. Önümüzdeki seçim dönemine yönelik çalışmalarda, çoğunluğu Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan Kafkas halklarının bir sivil toplum örgütü olarak Uluslararası Kafkas Derneği’nin görüşleri ve ilerleyen süreçte alacakları tavır dile getirildi. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu toprakların sonsuza kadar hamisi, banisi ve asli unsuru olarak, bağımsız ve müreffeh Türkiye için çalışacaklarını belirttikleri açıklamada; “Dünya’da yok olan Çerkes kültürünün son temsilcileri olarak, bizleri vatansever ve hürriyet aşığı kılan ve bizi biz yapan değerlerimizi sonuna kadar koruyacağımıza söz veriyoruz.” ifadelerinde bulunuldu.

“HEMŞEHRİLERİMİZ SANDIKTA GEREĞİNİ  YAPACAKTIR”

Uluslararası Kafkas Derneği ve diğer derneklerin, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığını belirten Dernek Yönetimi, bireysel olarak sahip oldukları siyasi görüşleri olsa da yaklaşan 2023 seçimlerinde toplumun hassasiyetleri için bireysel görüşlerini bir kenara bıraktıklarını söyledi. Türkiye’de sayısı milyonları bulan Kafkas kökenli bireyleri yok sayan,  görmezden gelen, muhatap almayan, siyasi partileri ve politikalarını 2023 seçimlerinde bizlerde yok sayacaklarını belirten Uluslararası Kafkas Derneği; “Yaklaşan seçimlerde siyasi partilerin, Çerkes toplumunda hiç bir karşılığı olmayan ve kendi  insanına dahi hizmeti olmayan adayları önümüze bizi temsilen, Milletvekili Adayı diye dayatmasını bu kez asla ama asla kabul etmeyeceğiz. Aksi takdirde her bölgede hemşerilerimiz sandıkta gereğini  yapacaktır.” açıklamasında bulundu.

“KÜLTÜRLERİN KORUNMASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN GÖREVİDİR”

Dünya’da en çok Kafkasyalı nüfusun bu topraklarda yaşadığı belirtilirken Kafkasları Kafkas yapan değerlerin, kültürlerinin ve dillerinin hızla yok olduğunu ifade eden Dernek Yönetimi; “Dünya’daki tüm diller, kültürler, milletler insanlığa bir lütfudur. Bunların korunması ve bununla ilgili kanun ve yönetmeliklerin hazırlanması da Türkiye Cumhuriyeti’nin görevidir. Anadolu’nun renklerini, değerlerini korumak adına çıkartılan kanunların  uygulanması, bir takım ön yargılı, ötekileştiren bürokratların engellemelerine takılmaktadır.” dedi. Bu dilin ve kültürün yaşatılmasına yönelik, acil düzenlemeler yapılması gerektiği ifade edilirken; “Türkiye Cumhuriyeti binlerce yıllık kültürlerin, dillerin bu topraklarda yok olmasından ve kaybolup gitmesinden gurur duyacak kadar aciz ve kendine güveni olmayan bir devlet değildir. Anadolu, tüm renkleri ve değerleri ile güzeldir.” şeklinde açıklandı.

“KADİROV TÜRKİYE’YE DOST OLMAZ, OLAMAZ”

Çeçen halkının, dünyada başka hiçbir halkın vermediği bir özgürlük ve vatan mücadelesi vermiş ve dünyanın en onurlu halklarından biri olduğunu ifade eden Uluslararası Kafkas Derneği Yönetimi; “Çeçen halkı tarihin hiçbir döneminde Kadirov dönemi kadar zulümle karşı karşıya kalmadı.  Kendi halkına zulmeden bir lider Türkiye’ye dost olmaz, olamaz. Çok kısa bir süre önce “Abdullah Öcalan’ın heykeli dikeceğim” diyecek kadar pervasızlaşan Kadirov, Çeçenlerin lideri değil, Türkiye’nin dostu hiç değildir. Kendisinin Türkiye Cumhuriyeti tarafından davet edilmesini asla tasvip etmiyoruz.” mesajı verdi.

“SESSİZ KALMADIK, BUNDAN SONRA DA KALMAYACAĞIZ”

Birlikteyiz güçlüyüz mesajı veren Kafkas Derneği Yönetimi Abhazya ve Osetya’nın Türkiye tarafından tanınması gerektiğinin altını çizdi. Bu iki bölgenin ne Gürcistan’ın,  ne de Rusya’nın bir parçası olmadığını belirten yönetim; “Abhazya, Abhaz halkının ve Osetya, Oset halkının tarihi topraklarıdır. Siyasi entrikalarla bölünüp parçalanması, başka ülkelerin parçası olarak görülmesi mümkün değildir.  Rusya’nın tarih boyunca Kafkasya halklarına uyguladığı sürgün ve soykırımlar asla kabul edilemez, hoş görülemez. Bugüne kadar bu konuda sessiz kalmadık ve bundan sonra da kalmayacağız. Rusya’nın, Abhazya’nın ve Osetya’nın bağımsızlığına verdiği desteği çok olumlu bir politika olarak takdir etmekteyiz.” dedi.

“ABHAZYA VE OSETYA TANINMALIDIR”

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,  Suriye, Libya, Karabağ ve Ukrayna’da barışın sağlanması adına gösterdiği gayreti, son derece değerli bulduklarını belirten Uluslararası Kafkas Derneği Yönetimi; “Rusya lideri Putin ile Karabağ, Suriye, Libya, Ukrayna ekseninde yürütülen görüşmeler tabi ki bölge barışı için son derece önemlidir.  Sayın Erdoğan, bu gayretleri ile “Nobel Barış Ödülü”nü dünyadaki her liderden daha çok hak etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bölge ve dünya barışı adına tarihi bir hamle bekliyoruz. Rusya’nın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanıması; Türkiye’nin de Abhazya ve Osetya’yı tanıması, bu tarihi işbirliğinin zirvesi olacaktır. Bizlerle aynı hassasiyeti paylaşan tüm derneklerimiz ve bireylerimizden, bu hassasiyetlerimizi tüm siyasi partilere, ilgili kurumlara ve yetkili isimlere ulaştırmasını talep ediyoruz.

Haber: Nur Uysun

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.