DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Ünlü Sinema Sanatçısı Ahu Tuğba Miami’deki Evinde Hayatını Kaybetti

Ünlü Sinema Sanatçısı Ahu Tuğba Miami’deki Evinde Hayatını Kaybetti

ABONE OL
Eylül 2, 2024 00:39
Ünlü Sinema Sanatçısı Ahu Tuğba Miami’deki Evinde Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk sinemasının efsanevi isimlerinden Ahu Tuğba, ABD’nin Miami şehrindeki evinde 69 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının ölüm haberini kızı Anjelik doğruladı. Astım hastalığıyla uzun süredir mücadele eden Ahu Tuğba, bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonrası ameliyat olmuş ve zorlu bir tedavi sürecine girmişti.

“Polise Kızı Anjelik Haber Verdi”

Gazeteci Hakan Solaker, yaptığı açıklamada Ahu Tuğba’nın evde rahatsızlandığı sırada yanında kızı Anjelik’in bulunduğunu ve polise durumu onun haber verdiğini belirtti. Solaker, “Amerika Miami’den üzücü bir haber aldım. Yakın dostum Nur Hekimci, ünlü sinema sanatçısı Ahu Tuğba’nın evinde öldüğünü bildirdi. Evde kızı Anjelik varmış ve durumu polise o haber vermiş,” dedi.

Ahu Tuğba Kimdir?

Ahu Tuğba, İstanbul Yeşilköy’de varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak doğdu. İstanbul Amerikan Kız Lisesi’nde eğitim gördü ve ardından Kanada’da Concordia Üniversitesi’nde İngiliz Dili bölümünde eğitimine başladı ancak yarıda bıraktı. Sinema kariyerine, yönetmen Metin Erksan’ın kendisini keşfetmesiyle henüz ortaokuldayken adım attı.

1970’lerin sonlarından itibaren Türk sinemasında tanınan bir isim haline gelen Tuğba, 1980’lerde büyük bir üne kavuştu. Genellikle hayat kadını veya uyuşturucu bağımlısı, ancak kalbi temiz karakterleri canlandırdığı rolleriyle bilinen Tuğba, Türk sinemasının seks sembollerinden biri olarak anıldı. Birçok ünlü oyuncuyla başrol paylaşan Tuğba, müzik ve gazino sanatçılığı alanlarında da çalışmalarda bulundu.

Kişisel Hayatı

Ahu Tuğba, hayatı boyunca toplam 10 kez evlilik yaptı. 1991 yılında Amerikalı doktor Timmy Alejtanij ile yaptığı evlilikten “Ahu” (Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij) adında bir kızı dünyaya geldi. Tuğba, son yıllarını Miami’de kızı Anjelik ile birlikte geçirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.