DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
İLK TÜRK UZAY YOLCUSU KİM OLACAK?

İLK TÜRK UZAY YOLCUSU KİM OLACAK?

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:28
İLK TÜRK UZAY YOLCUSU KİM OLACAK?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 24 TV canlı yayınında yaptığı açıklamada ‘İlk Türk uzay yolcusu kim olacak?’ sorusunu yanıtladı.

TEKNOFEST Açılış seremonisinin hava muhalefeti nedeniyle yarına ertelendiğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Türk uzay yolcularıyla ilgili bugün de paylaşacağımız bilgiler olacak. Onun hemen yanında uzayda kullanacağımız Hibrit roketin bir örneği var aslında. Dolayısıyla burası TÜBİTAK ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın standı. Burada TEKNOFEST’E gelen genç kardeşlerimiz ve ailelerine bilimle, teknolojiyle geleceğin trendleriyle vakit geçirmelerini sağlayacak etkinlikler yapıyor ürünlerimizi tanıtıyoruz. TEKNOFEST başladı, 27 Nisan 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda. Biz ailelerimizle birlikte evlatlarımızı misafir edeceğiz. Bir açılış seremonisi yapacaktık ama hava yağmurlu. Onu yarına erteledik ama bu vatandaşlarımızın ilgisini azaltmadı.” dedi.

İLK UZAY YOLCUSU KİM OLACAK?

Bakan Varank’tan ipucu geldi, ‘Türk uzay yolcusu adaylarımız iki kişi, ikisi de erkek’ açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.