DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
VALİ ŞILDAK’TAN ANLAMLI MESAJ

VALİ ŞILDAK’TAN ANLAMLI MESAJ

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:26
VALİ ŞILDAK’TAN ANLAMLI MESAJ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne özel kutlama mesajı paylaştı. Şıldak, “Sokak hayvanlarının korunmasına ve oluşan sorunların çözümüne ilişkin çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir” açıklamasını yaptı.

“KENDİ ELLERİMİZLE YOK EDİYORUZ”

Kutlama mesajında hayvan haklarına duyarlı olunması gerektiğinin altını çizen Vali Şıldak, şu ifadeleri kullandı; “Yeryüzünde insanlardan başka canlıların da olduğuna dikkat çekmek, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymak, onlara merhametli davranmak ve iyi şartlarda beslemek gibi hayvan hakları konularında farkındalık oluşturmak amacıyla, 4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü olarak kutlanmaktadır. Dünyanın yaşanabilir olması, bütün canlıların denge içinde yaşamasıyla mümkündür. Bütün canlıların birbirleriyle uyumlu yaşaması da insanların hayvanlar ve doğa ile barışık olmasına, onların haklarına saygı duymasına bağlıdır. İçinde yaşadığımız doğayı kendi ellerimizle kirleterek yok etmeye devam ediyoruz. Onun bir parçası olan hayvanların nesillerini tüketiyoruz. Hastalanan, doğada aç kalan, yaralanan hayvanların hizmetlerine koşmuş, onların tedavisi, beslenmesi ve nesillerinin devamı için çeşitli vakıflar kurmuş bir medeniyetin mensupları olarak, hayvan haklarına daha duyarlı olmamız gerekmektedir.”

“ZORLU BİR YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORLAR”

İnsanların kısıtladığı alanlarda hayvanların zorlu şartlarda hayat mücadelesi verdiğini aktaran Şıldak, şu cümleleri kullandı; “Şüphesiz ki hayvanların yaşama haklarının güvence altına alınması ve nesillerinin devamının sağlanması insanların vicdanlarına bırakılmamalıdır. Bu konuda, ülkemizde 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile bütün hayvanların yaşama hakları güvence altına alınmış, hayvanlara karşı her türlü kötü muamele ve uygulamalar yasaklanarak kanuni müeyyidelere bağlanmıştır. Hayvanların daha iyi şartlarda yaşayabilmelerine yönelik yasal düzenlemeler, kişi, kurum ve kuruluşların bireysel ve kurumsal faaliyetleri ile desteklendiği zaman başarıya ulaşacaktır. İnsanların kısıtladığı alanlarda yaşamaya çalışan hayvanların zorlu bir yaşam mücadelesi verdiğinin farkında olmamız gerekmektedir. Daha fazla bilinçlenerek, daha fazla insani dokunuşlarla bu zorlu mücadelelerini kolaylaştıracağımıza yürekten inanıyorum.”

YAŞAM KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLECEK

Balıkesir’de sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların ortak kurumlarla kararlılıkla sürdürüldüğünü açıklayan Vali Hasan Şıldak, “Bu kapsamda; sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik olarak, Valiliğimiz koordinesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nce yürütülen ortak çalışma ile sokak hayvanlarının korunmasına ve oluşan sorunların çözümüne ilişkin çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün toplumumuzda hayvanlara karşı sevgi ve merhamet duygularının artmasına vesile olmasını temenni ediyor, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyorum” açıklamasını yaptı. HABER MERKEZİ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.