DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020.42808%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyayı Yok Etme Düğmesi Gerçek mi?

Evet, gerçekten de dünyayı yok edebilecek bir düğme var ve bu düğme, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in elinde. Bu düğmeye basılması durumunda tüm dünya için nükleer bir felaket yaşanabilir. Bu sistemin adı “Dead Hand” veya Rusça adıyla “Perimeter.”

Vladimir Putin ve Dünya'yı Yok Etme Düğmesi

Vladimir Putin ve Dünya’yı Yok Etme Düğmesi_1

Perimeter Sistemi Nedir?

Perimeter, 1980’lerde Sovyetler Birliği tarafından geliştirilen otomatik bir nükleer karşı saldırı sistemidir. Bu sistem, eğer Sovyetler Birliği’ne yönelik bir nükleer saldırı algılanırsa, tüm nükleer cephaneliği otomatik olarak devreye sokar ve saldırgan ülkelere nükleer karşılık verir. Sistem, insan müdahalesi olmadan çalışabilir ve “kıyamet günü makinesi” olarak bilinir.

Tarihçe ve Gelişim Süreci

Sovyetler Birliği, 20. yüzyılda Amerika Birleşik Devletleri ile süren Soğuk Savaş’ın etkisiyle nükleer silahlanma yarışına girdi. Bu dönemde her iki taraf da nükleer bir saldırıdan korkuyordu. Sovyetler Birliği, Amerika’nın olası bir nükleer saldırısına karşı koyabilmek için Perimeter sistemini geliştirdi. Bu sistem, 1982 yılında geliştirilmesine başlandı ve 1985 yılında aktif hale getirildi.

Vladimir Putin ve Dünya'yı Yok Etme Düğmesi

Vladimir Putin ve Dünya’yı Yok Etme Düğmesi_2

Sistem Nasıl Çalışır?

Perimeter sistemi iki aşamalıdır. Birinci aşama manuel olarak devreye sokulan nükleer karşı saldırı sistemidir. İkinci aşama ise tamamen otomatik olan insansız savunma sistemidir. Bu sistem, ülke genelindeki sensörler aracılığıyla nükleer patlamaları, radyasyon seviyelerini ve iletişim kesintilerini algılar. Eğer bir nükleer saldırı ve komuta kademesinin devre dışı kaldığı tespit edilirse, sistem otomatik olarak devreye girer ve 30 dakikalık bir geri sayım başlar. Bu süre sonunda sistem, tüm nükleer cephaneliği devreye sokar ve belirlenen hedeflere saldırı başlatır.

Putin’in Rolü ve Çanta

Vladimir Putin, Perimeter sistemini manuel olarak devreye sokabilecek yetkiye sahiptir. Putin’in yanında taşıdığı nükleer çanta, bu sistemi devreye sokmak için kullanılır. Çanta, Rus askeri iletişim sistemlerine bağlıdır ve Putin’in emriyle nükleer saldırı başlatılabilir.

Vladimir Putin ve Dünya'yı Yok Etme Düğmesi

Vladimir Putin ve Dünya’yı Yok Etme Düğmesi_3

Korkutucu Senaryo

Eğer Putin, bu düğmeye basar ve kararından vazgeçmezse, 30 dakika içinde dünyayı yok edecek nükleer bir felaket başlayabilir. Perimeter sistemi, Rusya’nın topraklarına yapılan herhangi bir nükleer saldırıyı algılar ve otomatik olarak karşılık verir. Bu durum, dünyanın sonunu getirebilir.

Sistem Hala Aktif mi?

Perimeter sistemi, 2011 yılında Rusya hükümeti tarafından güncellenmiştir. Yeni sensörler, erken uyarı radarları ve hipersonik füze rampaları eklenmiştir. Bu, sistemin daha etkili ve ölümcül hale gelmesini sağlamıştır.

Sonuç ve Uyarı

Dünyanın kaderi, Putin gibi güçlü liderlerin ve karmaşık teknolojik sistemlerin elinde. Bu nedenle, uluslararası ilişkilerde ve nükleer silahlanma konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Kıyamet günü senaryolarını önlemek için barışçıl çözümler ve diplomasi her zaman öncelikli olmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.