DOLAR 33,9905 0.27%
EURO 37,8885 0.72%
ALTIN 2.821,790,44
BITCOIN 1969797-2.9838%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
VOLEYBOL TARİHİNDE İLK!

VOLEYBOL TARİHİNDE İLK!

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:27
VOLEYBOL TARİHİNDE İLK!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Voleybol Konfederasyonu’na üye ülkelerinin lig şampiyonlarının katıldığı turnuva CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde tarihte ilk kez 3 Türk takımı yarı finale yükseldi.

1961 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla başlayan turnuva, 1973 yılı Kupa Galipleri Kupası, şimdiki adıyla CEV Kupası başlatılana kadar Avrupa’daki kulüpler düzeyindeki tek turnuvaydı. 2001 yılından başlayarak adı Avrupa Şampiyonlar Ligi olarak değiştirilmiştir.

CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden kadın voleybol takımlarından geçen senenin şampiyonu Vakıfbank, yine geçtiğimiz sene turnuvayı üçüncülükle bitiren Fenerbahçe Opet ve Eczacıbaşı Dynavit bu sezon yarı finale yükseldi. Avrupa’nın en prestijli voleybol organizasyonunda tarihinde ilk kez 3 Türk takımı yarı finalde kupa için mücadele edecek.

Şampiyonluklarıyla Rekorlar Kıran Bir Takım!

2013 yılında toplam beş kupa (Türkiye Kadınlar Voleybol 1. Ligi, Türkiye Kupası, Süper Kupa, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi ve FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası) kazanan Vakıfbank SK, 23 Ocak 2014 itibarıyla, ulusal ve uluslararası seviyede oynadığı üst üste 73 resmî maçı kazanarak kırılması zor bir rekorun sahibi olmuş ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başarmıştır. 2018 yılında da FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda en çok kupa kazanan (3 kez) takım olarak ikinci kez Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştir. Takımın yarı finale yükseldiği CEV Şampiyonlar Ligi’nde ise 2011, 2013, 2017, 2018, 2022 yıllarında olmak üzere toplam 5 şampiyonluğu bulunuyor.

Dünya Şampiyonu Olan İlk Türk Takım!

Fenerbahçe Opet, 2011 yılında Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası finalinde Brezilya’nın Sollys Osasco takımını 3-0 yenerek tarihteki dünya şampiyonu olan ilk Türk takımıdır. 2011 CEV Şampiyonlar Ligi Final Four organizasyonunu İstanbul’da düzenlemiş olan Fenerbahçe, Avrupa 3.’sü olmuştur. Bir sonraki sezon ise CEV Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak Avrupa şampiyonu unvanına ulaşmıştır. Turnuvada şampiyonluk dışında 3 adet üçüncülüğü ve 1 adet ikinciliği bulunmaktadır.

Avrupa’da Kupa Kaldıran İlk Türk Voleybol Takımı! 

Eczacıbaşı Dynavit takımının ülkemize Avrupa’da ilkleri yaşatan bir geçmişi bulunmaktadır. 1979-1980 yıllarında ülkemizde şampiyon olan Eczacıbaşı o sezon ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası‘nda final oynayan ilk Türk takımı olma unvanını elde etmiştir. Avrupa arenasındaki ilk şampiyonluğunu 1999 yılında Kupa Galipleri Kupası’nı kazanarak, Avrupa’da kupa kaldıran ilk Türk voleybol takımı olma unvanını da elde etmiştir. Takımın yarı finale yükseldiği CEV Şampiyonlar Ligi’nde birer adet ikincilik, üçüncülük ve 5 adet dördüncülükle birlikte 2015 yılında olan 1 şampiyonluğu bulunmaktadır. Ayrıca ülkemizde de 1973’ten 1989 yılına kadar üst üste 17 kez şampiyon olarak bu alanda erişilmesi zor bir rekora imza atmıştır.

Tarihi ilklerle dolu bu üç takım CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadelelerine yarı finalde devam ederken yeni bir ilke birlikte imza atmış oldular. CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde tarihte ilk kez 3 Türk takımı yarı finale yükseldi. Yarı finalin ilk eşleşmesinde Eczacıbaşı Dynavit, milli voleybolcu Ebrar Karakurt’un formasını giydiği İtalya’nın Igor Gorgonzola Novara takımıyla karşılaşacak. Yarı finalin diğer eşleşmesinde ise Türk derbisinde Fenerbahçe Opet ile Vakıfbank oynayacak.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.