DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18428040.73572%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini artırmak için IP Adres Koruması özelliğini ekliyor

WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini artırmak için IP Adres Koruması özelliğini ekliyor

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:06
WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini artırmak için IP Adres Koruması özelliğini ekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformlarından biri olan WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini daha çok artırmak için IP Adres Koruması özelliğini ekliyor.

Bu özellik sayesinde kullanıcıların aramalar esnasında IP adresleri güvenli bir şekilde aktarılacak. Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformlarından biri olan WhatsApp, kullanıcıların çok işine yaramış olacak bir özellik üzerinde çalışma gerçekleştiriliyor.

Şirket özellikle son zamanlarda kullanıcı gizliliği üzerinde çalışmalar yapmakta olup. WhatsApp, yeni özellik sayesinde “IP Adres Korumasını” eklemiş olacak.

WhatsApp, da artık konum gizleme imkanı olacak! Her gün kullandığımız mesajlaşma platformlarından biri olan WhatsApp, son zamanlarda kullanıcı gizliliğini daha çok artırmak ve sağlamak için birçok özellik üzerinde çalışma yapıyor.

Daha öncesinde ise platformda bilinmeyen numaraları susturma özelliğini kullanıma sunmuştu. Bu özellik sayesinde kullanıcıların tanımadıkları numaralardan gelen aramaları artık sessize almalarını sağlıyor.

Bugün platformun yeni bir özelliği daha ortaya çıktı. WhatsApp’ın 2.23.18.15 sürümüyle birlikte ortaya çıkan yeni özellikle IP adresi gizleme özelliği devreye girmiş olacak.

Ortaya çıkan bilgilere göre yeni özellik sayesinde, kullanıcılar artık arama yaptıklarında IP adresleri WhatsApp sunucularında güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlamış olacak.

WhatsApp beklenen yeni özelliğini yayınladı! Mesajlaşmada bu özelliği kullanmaya artık gerek kalmayacak. Bunun nedeni ise mesaj gönderimi ve alımı esnasında tüm verilerin uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunması oluyor.

WhatsApp IP Adres Koruma özelliği sayesinde kullanıcıların fiziksel konumlarını yakından takip etmeye yönelik olası girişimlere karşı koruma sağlıyor.

Genel olarak bakıldığı zaman da kullanıcılar artık daha güvenli bir arama yapabilecek. Bu artırılan koruma, özelliği sayesinde herhangi birinin konumunuzu kesin olarak bulmasının önüne geçilmiş olacak.

Söz konusu bu yeni özelliğin olmaması durumunda kullanıcıların çevrim içi faaliyetlerini yakından takip etmek ve konumlarını belirlemek mümkündü.

IP Adres Koruma özelliği sayesinde, platformdaki çevrim içi gizliliği ve güvenliği için koruma konusunda çok kritik olacak. Özellikle son zamanlarda giderek artmakta olan ve çok sık şekilde karşılaşılan yabancı numara aramalarıyla birlikte bu özelliğin daha etkili olacağı tahmin edilmekte.

(HABER MERKEZİ)

WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini artırmak için IP Adres Koruması özelliğini ekliyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.