DOLAR 33,9905 0.27%
EURO 37,8885 0.72%
ALTIN 2.821,790,44
BITCOIN 1969797-2.9838%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“Yapamaz Dediler, Türk Milleti Sahip Çıktı”

“Yapamaz Dediler, Türk Milleti Sahip Çıktı”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:27
“Yapamaz Dediler, Türk Milleti Sahip Çıktı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı televizyon yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Gazetecilerin ülkenin savunma sanayisi ve son günlerde sipariş alımına başlayan yerli otomobil TOGG ile ilgilerini de yanıtlayan Erdoğan, Türk Milleti TOGG’A sahip çıktı dedi.

TOGG’a olan yoğun ilgiye yönelik yaptığı açıklamada ise 6 günde 80 bin ön siparişin alındığını söyledi. Açıklamalarında muhalefetin özellikle savunma sanayi alanında satıyorsunuz eleştirilerine de yanıt vererek “Devletlerde devamlılık esastır. Devlet yönetimine talip olan bir siyasetçi dışarıdan gelen sermaye için bir kere gelmeyin. Gelirseniz sizi şöyle yok ederm, Böyle yok ederim demez. Diyemez. Bu bir defa ne ahlaki nede bir ülke yönetimine talib olmanın şiarıdır. Bu bir defa daha gelmeden gideceğini gösterir. Siz gelecek sermaye bu nasıl anlayış der gelmeden gider. Özel sektörün savunma sanayiinde yaptıkları var örneğin Bayraktar, TB2, Akıncı, Kızılelma gibi. Birde devletin yaptıkları var bunların yanında Sakarya Arifiye’deki gibi.

Orada Katar ile ortak adımlar atıyoruz. Ortak attığımız adımlara bu tesisleri sattılar diye yalan yanlış anlatmaya çalıştılar. Buyrun o tesisleri sattı dedikleri Katar, depremden sonra 10 bin konteyner gönderdi. Aranızda bu tür ilişkiler olmasa size hem ayni hemde naktii yardım yaparmı ? Ama bunlar birşey öğrenmiyorlar yalan yanlış şeylerle milleti aldatmaya çalışıyorlar. Bakın burada geldiler yüde 51’e yüzde 49 ortaklık ile geldiler BMC’ye ortak oldular.

Erdoğan; “TOGG için ilk olarak yapamazlar sonrasında, Ne diyorlardı? Bu arabanın fabrikası nerede? Sonra ne dediler üretemezsiniz?  29 Ekim’de TOGG’u bantttan indirdik. Sonra ne dediler Üretirsiniz ama satamazsınız. Şimdi ne oldu. 6 günde rekor başvuru aldı” dedi.

85 milyon’un gruru oldu diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan; ” TOGG fabrikasından şu ana kadar talep 80 bin, siparişler yoğun. 60 yıllık hayal gerçek oldu. 7 ayrı renkte TOGG’larımız var. Bu ay sonundan itibaren caddelerimizi zenginleştirecekler. Geldiğimiz noktada ülke ve millet olarak büyük bir gurur yaşıyoruz. İlk 24 saat dolmadan 22 bin 150 sipariş verildi” diye konuştu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.