DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18401700.33196%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Yemen Silahlı Kuvvetleri Filistin Limanlarına Giden İki Gemiyi Vurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri Filistin Limanlarına Giden İki Gemiyi Vurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, işgal altında Filistin limanlarına giden iki gemiye füze saldırısı düzenlediklerini duyurdu.

ABONE OL
Haziran 24, 2024 12:39
Yemen Silahlı Kuvvetleri Filistin Limanlarına Giden İki Gemiyi Vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, dün hedef aldıklarını duyurdukları “Transworld Navigator” gemisini bugün Kızıldeniz’de insansız botla doğrudan vuruşlarını, Hint Okyanusu’nda “STOLT SEQUOIA” gemisini çok sayıda seyir füzesiyle vurduklarını duyurdu.

Saldırının Nedenleri

Yahya Seri, iki geminin de sahipleri olanların işgal altında Filistin limanlarına girişine kısıtlamaların ihlal edilmesi nedeniyle hedef alındığını belirtti. Seri, “İşgalci Siyonist rejimiyle iş yapmaya devam eden tüm şirketlere, gemilerin varış yeri ne olursa olsun doğrudan Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından hedef alınması uyarısını yineledi.”

Detaylar ve Uyarılar

  • Transworld Navigator: Kızıldeniz’de insansız botla vuruldu.
  • STOLT SEQUOIA: İpucu Okyanusu’nda seyir füzeleriyle vuruldu.

Ayrıca, Yemen’in yasaklama kararına uyarak işgal altında Filistin limanlarına denizde faaliyetlerini durduran şirketlere teşekkür etti. Bu türde Yemen’in yasaklama kararına uyarak doğru bir adım attığını vurguladı.

Uluslararası Tepkiler

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin bu saldırıları, uluslararası alanda büyük yankı uyandırdı. Birçok ülke, saldırıları kınayarak bölgedeki voltajın yükselmesinin neden olabileceği uyarısında bulundu. Denizde yaşayan şirketlerin güvenlik önlemlerini artırmayı başardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.