DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
YERLİ SAVAŞ UÇAĞI “KAAN”

YERLİ SAVAŞ UÇAĞI “KAAN”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:36
YERLİ SAVAŞ UÇAĞI “KAAN”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı’nda yerli savaş uçağı KAAN’ı tanıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Kahramankazan Merkez Yerleşkesi’nde gerçekleşen İstikbalin Yüzyılı Programı’nda açıklamalarda  bulundu. Son aylarda Savunma Sanayii’nde peş peşe vatandaşları sevince boğan müjdelerin verildiğini ifade etti. Bu müjdeler arasında, TCG Anadolu Gemi’sinin donanmaya katılması, İMECE uydusunun uzaya fırlatılması, Altay Tankı’nın test için Silahlı Kuvvetlere teslim edilmesi, Gökbey Helikopterinin yerli motorla uçması ve ilk defa bir insansız deniz aracından torpido atılması gibi önemli işlerin yer aldığının altını çizdi.

Türkiye’nin artık karada, denizde ve denizaltında, havada , uzayda her alanda var olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün projelerin yeni bir safhası ile milletin karşısında olduklarını bildirdi.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNE NEFES ALDIRMIYORUZ”

Erdoğan, “Ülkemizin dostlarına güven, düşmanlarına korku veren savunma sanayi gücü siyasi, ekonomik ve diplomatik atılımlarımızın en önemli zemini olmaya devam ediyor. Milletimizin canına kast eden DEAŞ’ından PKK, YPG’sine kadar eli kanlı terör örgütlerinin hiç birine nefes aldırmıyoruz, aldırmayacağız. Ne yazık ki birileri, başta Bay Bay Kemal olmak üzere Kandil’den görüşmeler yapıyorlar. Yazıklar olsun. Kandil bunları destekleyecek, Kandil’in desteği ile beraber bu ülkede cumhurbaşkanı olacak. Benim milletim Kandil’den aldığı destekle cumhurbaşkanı olana bu ülkeyi teslim etmez. Hemen her hafta bir terör elebaşının sınırlarımız içinde ve ya ötesinde etkisiz hale getirildiğinin haberini alıyoruz. Başarılı operasyonlarımız zaten uzun bir süredir devam ediyor. Önceki gün, DEAŞ’ın sözde lider Ebu Hüseyin El Kureyşi kod adlı teröristi etkisiz hale getirdik. Önümüzdeki dönemde de İstihbarat Teşkilatımız, Silahlı Kuvvetlerimiz, Polisimiz, jandarmamız, güvenlik korucularımızla terör örgütlerinin inlerini başlarına geçirmeyi sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

Türk mühendislere seslenen Erdoğan,” Bunun için sizlerden daha çok çalışmanızı, daha çok tasarım ve üretim gerçekleştirmenizi, daha çok alanda ülkemizi söz, etki ve kazanç sahibi yapmanızı istiyorum. Attığınız her adımda döktüğünüz her damla terde, geliştirdiğiniz her üründe devletimizin tüm imkanlarıyla sizlerin yanındayız. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı da birlikte inşa edeceğiz.” dedi.

“ADI: KAAN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli savaş uçağının adının ‘KAAN’ olduğunu açıkladı: “Türk havacılığında kritik bazı projelerimizde geçtiğimiz günlerde önemli km taşlarını geride bıraktık. Hava Kuvvetlerimizin ana savaş gücü olacak Milli Muharip uçağımızı hangardan çıkardık ve pist başı yaptırdık. Ülkemizin ilk insanlı süpersonic uçağı olan Hürjet’imizin ilk uçuşunu gerçekleştirdik. Atak taarruz Helikopterimizin abisi diyebileceğimiz ATAK- 2’yi ilk kez havalandırdık. Dünyanın ilk uçan İnsansız savaş uçağı Kızılelma’dan sonra Anka- 3 Muharip İnsansız Savaş Uçağımız ilk yürüyüşünü yaptı. Adı KAAN, geçtiğimiz günlerde yaşadığımız bu gelişmelerin coşkusunu, topluca yaşamak istedik. İsim babası da Devlet Beydir.”

“Bu uçağı ülkemizin kendi mühendisleri yapacak. KAAN bu uçağın adıdır. Ana görev sistemlerinin tamamı yerli ve milli olacak. KAAN kendi silahlarımızla, kendi radarımızla, kendi haberleşme uçuç kontrol ve görev bilgisayarlarımızla donatılacak. Bu tablo karşısında duygulanmamak mümkün mü? Birkaç yıl içinde tüm testleri tamamlayıp üstün performansı ile KAAN’ ı Hava Kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Dünya’da bu tipte 5. Nesil savaş uçağı üreten 5 ülkeden biri olacağız. Ayrıca başka insansız savaş uçağımız da bulunuyor. Bayraktar, Kızılelma, Dünyanın ilk insansız savaş uçağı olarak havalandı. Aynı şekilde çok önemli görevler üstelenecek. ANKA- 3 Muharip Savaş uçağımız da ilk uçuşunu yapacak. Kızılelma ve ANKA3 Kaan ile otonom şekilde kol uçuşu yapacak.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Kahramankazan Merkez Yerleşkesi'nde gerçekleşen İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda yerli savaş uçağı KAAN'ı tanıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yerli Savaş Uçağı KAAN’ı imzaladı. Erdoğan daha sonra Milli Muharip Uçağı KAAN’ın pilot koltuğuna oturarak vatandaşları selamladı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.