DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18428040.73572%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Z Kuşağı Fıstık, Badem ve Cevizi Tercih Ediyor

Z Kuşağı Fıstık, Badem ve Cevizi Tercih Ediyor

Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi (INC), Latin Amerika'daki Z kuşağının atıştırmalık tercihlerini açıkladı. INC'nin araştırmasına göre Z kuşağı, sağlıklı beslenmeye öncelik vererek en çok yer fıstığı, badem ve ceviz tüketiyor.

ABONE OL
Temmuz 14, 2024 11:38
Z Kuşağı Fıstık, Badem ve Cevizi Tercih Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya genelinde kuru meyve ve kabuklu meyveler üzerine en üst istişare platformu olan Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi (INC), Latin Amerika’daki Z kuşağının atıştırmalık tercihlerine yönelik kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Işık, çalışmanın sonuçlarını paylaştı.

Z Kuşağının Beslenme Tercihleri

INC’nin araştırmasına göre, Latin Amerika’nın Z kuşağı, bitki bazlı protein, enerji, vitaminler ve lif içeren sağlıklı gıdalara öncelik veriyor. Bu sağlıklı besinler arasında yer fıstığı, badem ve ceviz öne çıkıyor. Işık, “Z Kuşağı, fındık ve kuru meyveleri insan sağlığına yüksek faydaları nedeniyle tercih ediyor. Bu da sektörümüz için büyük bir avantaj.” dedi. Arjantin, Brezilya, Şili ve Meksika’da yapılan araştırmaya göre, yer fıstığı (%99), badem (%97) ve ceviz (%94) Z kuşağı tarafından en çok tüketilen kuruyemişler.

Z Kuşağı, fıstık, badem, ceviz, INC, kuru meyve, sağlıklı beslenme, atıştırmalık, pazarlama kampanyaları, Türkiye

Z Kuşağı Fıstık, Badem ve Cevizi Tercih Ediyor_1

Atıştırmalık Tercihleri ve Sağlığa Faydaları

Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi (INC) Türkiye Büyükelçisi Ahmet Bilge Göksan, Z kuşağının en çok tükettiği kuruyemişler arasında yer fıstığı, badem ve cevizin yanı sıra kaju, fındık ve antep fıstığının da bulunduğunu belirtti. Kurutulmuş meyveler arasında ise kuru üzüm, kurutulmuş kızılcık ve kuru erik tercih ediliyor. Göksan, Z kuşağının %96’sının öğünler arasında atıştırmalıklar tükettiğini ve bu atıştırmalıkların genellikle yoğurt, süt ürünleri ve taze meyvelerden oluştuğunu ifade etti.

Pazarlama ve Kampanyalar

INC, fındık ve kuru meyvelerin tüketimini artırmak için pazarlama kampanyalarına ağırlık veriyor. Bu kampanyalar kapsamında, 3D animasyon ve yapay zeka teknolojisi kullanılarak hazırlanan NutTunes adlı video serisi sosyal medyada yayınlanacak. Ayrıca, dünyanın en büyük müzik platformu Spotify’da “The Nut Tunes” çalma listesi de mevcut.

Türkiye’nin Rolü ve INC’nin Misyonu

Ahmet Bilge Göksan, Z kuşağının trendleri belirleme gücüne sahip olduğunu ve önümüzdeki 10 yılın en önemli kuşağı olduğunu vurguladı. Türkiye olarak, INC Kongresi’nde dünya lideri olduğumuz kuru incir, kuru kayısı ve çekirdeksiz kuru üzüm gibi besleyici değeri yüksek süper gıdalarla temsil edildiklerini belirtti. Göksan, INC’nin araştırmalarını takip ederek genç tüketicilerin tercihlerini anlamanın, üretim ve pazarlama stratejilerini geliştirmek açısından önemli olduğunu söyledi.

INC Hakkında

Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi (INC), kabuklu ve kuru meyve endüstrisi için kurulmuş uluslararası bir şemsiye örgüttür. 80’den fazla ülkeden 850’den fazla sektörel firma üyesi bulunan INC, dünya ticaretinin %85’inden fazlasını temsil ediyor. INC’nin misyonu, küresel kabuklu ve kuru meyve endüstrisinde sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmek ve sağlık, beslenme, gıda güvenliği konularında liderlik etmektir.

Anahtar Kelimeler: Z Kuşağı, fıstık, badem, ceviz, INC, kuru meyve, sağlıklı beslenme, atıştırmalık, pazarlama kampanyaları, Türkiye.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.