DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020.42808%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zelenski: Putin ile Görüşme Olasılığını Değerlendiriyorum

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İngiliz televizyonuna verdiği röportajda, daha önce Moskova ile görüşmelere yasak getirmesine rağmen, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna’daki çatışmanın sona erdirilmesi konusunda görüşme olasılığını değerlendirdiğini açıkladı. Bu önemli açıklama, diplomatik çevrelerde büyük ilgi uyandırdı.

Diplomatik Kaynaklar ve Türkiye’nin Rolü

Diplomatik kaynaklar, Haber Global’e özel açıklamalarda bulunarak, “Biz taraflara sürekli aynı mesajı veriyoruz: Onlar görüşmeye hazır olduklarında biz gereken desteği sağlamaya hazırız” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Türkiye’nin olası bir barış görüşmesinde ara bulucu rolü üstlenmeye hazır olduğunu gösteriyor.

Astana Süreci ve Yeni Umutlar

Zelenski’nin bu açıklamayı Astana görüşmelerinin ardından yapması, barış umutlarını artırdı. 3 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir araya gelmiş ve Ukrayna ile Rusya arasında kalıcı bir ateşkesin sağlanması için bazı adımlar atılmasını konuşmuşlardı. Erdoğan, Türkiye’nin bu konuda ara bulucu olabileceğini belirtmişti.

İstanbul Anlaşması ve Kalıcı Barış

Astana görüşmesinde, İstanbul Anlaşması da gündeme gelmişti. Putin, Erdoğan’a İstanbul Anlaşması’nın şartlarının geçerli olması halinde masaya tekrar gelebileceklerini iletti. Bu anlaşma, Ukrayna ve Rusya arasında daha önce yapılan müzakerelerin temelini oluşturuyordu.

Zelenski’nin Açıklamaları ve Olası Görüşme

Zelenski, İngiliz televizyonuna yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelme olasılığını değerlendirdiğini belirtti. İki liderin Türkiye’de bir araya gelme ihtimali, geçici bir ateşkesten kalıcı bir barışa doğru adım atılabileceğini gösteriyor.

Geçmişte Yaşananlar ve İstanbul Anlaşması

İstanbul Anlaşması, savaşın başlangıcından hemen sonra iki tarafın heyetlerinin İstanbul’da bir araya gelip bazı maddeler üzerinde mutabık kaldıkları bir anlaşmaydı. Bu anlaşma, Putin tarafından müzakerelerin temeli olarak tanımlanmıştı.

Türkiye’nin Diplomasi Trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem Zelenski hem de Putin ile defalarca görüşerek kalıcı bir ateşkesin sağlanması için yoğun bir diplomasi trafiği yürütmüştü. Türkiye, bölgede ve dünyada barışın tesis edilmesi için çaba göstermeye devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.