DOLAR 34,0731 -0.01%
EURO 38,0045 0.03%
ALTIN 2.801,07-0,05
BITCOIN 21189883.40779%
Balıkesir
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“Zengin dostu, yoksul düşmanı iktidar”

“Zengin dostu, yoksul düşmanı iktidar”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:15
“Zengin dostu, yoksul düşmanı iktidar”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma’da ekmeğin 225 grama çıkarılmasının ardından fiyatı 4 lira 50 kuruşa yükseldi. Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü Başkanı Selim Panç basın açıklaması yaparak “Ekmek zammı acil geri çekilmeli” dedi.

Bandırma’da ekmeğe yüzde 50 zam yapıldı. 3 liraya satılan 210 gramlık tekli ekmek, 225 grama çıkarılmasının ardından fiyatı 4 lira 50 kuruşa yükseldi. Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü Başkanı Selim Panç gelen zam üzerine basın açıklaması yaparak şu şekilde konuştu. “Yoksulun sofrasından önce peyniri, zeytini almışlardı. Şimdi ekmeği de alıyorlar. AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti’nin en beceriksiz ekonomik sürecini yönetiyor, her gün başka bir beceriksizliğin faturasını da biz vatandaşlar ödüyoruz.” dedi.

“Artık yeter”

Buğday üretiminde çiftçinin yalnız bırakıldığını ve AK Parti iktidarının ülkede üretim yapan üretici yerine yurt dışından ithal etmeyi çözüm gördüğünü belirten Panç, “AK Parti, sonunda ekmeğin dört buçuk liraya çıkması rezaletini bize yaşattı. Yoksulun sofrasından önce peyniri, sonra zeytini çalıp zengine peşkeş çeken AK Parti ve küçük ortağı son kalan ekmeği de o sofradan çekip aldı. Tam iki gün önce yandaş şirketlerin yüz milyonlarca dolarlık kira borcunu erteleyen bu zengin dostu-yoksul düşmanı iktidar, dar gelirli yaşamaya mecbur bıraktığına artık açlıktan ölün diyor! Artık yeter.” Diye konuştu.

“Bu zamların bedeli ödenecek”

Ekmeğe gelen zammın acilen geri çekilmesi gerektiğini vurgulayan Panç, “Ekmek üretimi yapan işletmelerde un, su, nakliye ve enerji giderlerinden vergiler silinerek bu indirimin esnafı da ezmemesi sağlanmalıdır. Halkımız da şunu bilsin ki ekmeklerine göz diken bu iktidar; bu zulmün, bu yoksulluğun bedelini ödeyecek ve ilk sandıkta gidecektir.” şeklinde konuştu.

Haber: Belit PEKTEZEL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.