DOLAR 33,9970 0.29%
EURO 37,8820 0.7%
ALTIN 2.821,930,45
BITCOIN 1969324-2.90427%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Zeytinli’de belirsizlik devam ediyor

Zeytinli’de belirsizlik devam ediyor

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:14
Zeytinli’de belirsizlik devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zeytinli Rock Festivali’ni düzenleyen organizasyon şirketinin resmî makamların olumsuz dönüşlerini dikkate almadığı söylentisi üzerine şirket açıklama yaptı.

Zeytinli Rock Festivali’nin Burhaniye’de yapılması konusu ocak ayında yerel basında çıkan haberler üzerine daha önceki yıllarda yapılan Zeytinli Rock Festivallerinde yaşanan asayiş, güvenlik, trafik ve çevre sorunları dolayısıyla Burhaniye Kaymakamlığı tarafından olumsuz yanıtlandı. Festivale izin verilmeyeceği şirket yetkililerine defalarca bildirilerek 10 Haziran tarihinde ise bizzat şirket yetkilisine Zeytinli Rock Festivali’nin yukarıda belirtilen gerekçelerle ilçede yapılmasının uygun görülmediği ve festivale izin verilmeyeceği kaymakamlıkta yapılan görüşmede firmaya iletildiği öğrenildi. Uyarılar dikkate alınmayarak ve hiçbir şekilde izin alma yoluna gidilmeden festival ile ilgili hazırlıkların ve bilet satışlarının ısrarla sürdürüldüğü bilgisi alındı. Firmanın konser alanında alkol satışı yapılmasında ve çadır kampı konaklamasında ısrarlı bir tutum sergilediği de ulaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

FESTİVALİN YAPILMAYACAĞI KESİNLEŞENE KADAR BİLET SATIŞLARI DEVAM EDECEK

Festivali düzenleyen organizasyon şirket tarafından açıklama yapılan açıklamada Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş imzalı iptal yazısının organizasyon şirketinden önce basına servis edildiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre, organizasyon tarafından İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurmak için başvurulacak. Bilet satışları şu an için devam edecek, festivalin yapılamayacağı kesinleşirse otomatik olarak geri ödemeler yapılacak. Milyon Yapım yaptığı açıklamada festival için stok yapan esnafın ve rezervasyon alan otellerin mağduriyet yaşadığının da belirterek düşüncelerini şu şekilde aktardı: “Gençlerimizden birkaç günlük mutluluğu esirgeyenler şunu asla unutmasın ki Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği Türk gençliği gericiliğe ve karanlığa asla prim vermeyecektir!”

KONU İLE İLGİLİ İKİ AYRI GÖRÜŞ VAR

Burhaniye Belediyesi’nin festivalin her ne şekilde olursa olsun yapılmasını sağlamak için her yolu denediği, bu konuda organizasyon firmasına her tür tavizi verdiği de gelen bilgiler arasında. Belediyenin, her yıl Ağustos ayının son haftasında geleneksel olarak düzenlenen Ören Kültür ve Sanat Festivali’nin tarihini öne çekerek rock festivalini bu isim altında aynı içerikle yapmaya hazırlandığı iddia ediliyor. Rock festivali sürecini en başından bu yana izleyen ve konuyu Balıkesir özelinde tarafsız olarak değerlendiren çevreler, yaşanan sorunun organizasyon firması ve Burhaniye Belediyesi’nin hatalı tutumundan, kural tanımaz yaklaşımından kaynaklandığını, Balıkesir’de Valilik ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere belediyeler ve kamu kurumlarının destekleriyle gerçekleştirilen birçok festival ve etkinliğin olduğunu, yasaklanan veya iptal edilen bir festival bulunmadığını dile getiriyor. Öte yandan vatandaşlar ise festivalin engellenmesinin tamamen özgürlük kısıtlayıcı bir olay olduğunu vurguluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.